Dit zijn de winnaars van het NK Freeride 2020!

Kappl, maart 2020 – Na een hele spannende wedstrijd waar de sneeuwcondities slecht waren en het niveau hoog lag, zijn de winnaars eindelijk bekend gemaakt. Met een aantal verrassende deelnemers is het de jury flink moeilijk gemaakt.

In de categorie ‘Ski Man’ heeft Loïc Isliker zijn titel succesvol verdedigd en heeft hij net als vorig jaar de beker in handen! Met 94,5 punt scheelde dat nog weinig met zijn opvolger, die 92,5 punt scoorde met zijn run. Die tweede plek is voor legende Timo Hermeler, die op 49-jarige leeftijd laat zien dat leeftijd maar een getal is. De grootste verrassing in deze categorie is Simon Gommers, die voor het eerst meedeed aan een freeride wedstrijd en met 79 punten de bronzen medaille mee naar huis neemt!

De categorie ‘Ski Vrouw’ is ook flink opgeschud ten opzichte van het NK Freeride 2019. De winnares van vorig jaar, Berber Semmelink, heeft haar titel overgegeven aan powervrouw Geertje Derksen. Deze 24-voudig Nederlands Kampioen Alpineskiën mag zichzelf nu met 75 punten eindelijk ook Nederlands Kampioen Freeride skiën noemen. Ze wordt gevolgd door Iris van der Zande, die met 60,5 punt de zilveren medaille heeft veroverd! Op de derde plek hebben is dit jaar Karin Kuipers met 55 punten geëindigd, die vorig jaar ook al een zilveren medaille scoorde.

Het podium van de categorie ‘Snowboard Man’ is helemaal gevuld met nieuwe gezichten. Op de eerste plek is Sebastiaan Vreeken geëindigd, die vorig jaar nog als 15e eindigde met de Qualifiers en bij het NK Vertical Skimo ook al op het podium eindigde. Op de tweede plek is met 78 punten Stefan van der Putten geëindigd, die vorig jaar al in de finale belandde en voor wie het NK Freeride podium geen onbekende plek is. Jelle Lautenbag gaat er met de bronzen medaille vandoor. Deze 20-jarige snowboardleraar eindigde vorig jaar nog op de 22e plek, en mag dit jaar met 74 punten het podium betreden.

Christel van der Wal is ook geen onbekende in de freeride wereld, en mag zichzelf dit jaar Nederlands Kampioen in de categorie ‘Snowboard Vrouw’ noemen! Met 78 punten heeft zij dit jaar de beker volledig verdiend. Op de tweede plek is Lotte Kavelaars geëindigd, met maar liefst 70 punten. Zij wordt gevolgd door Iris van der Zande, die met 65 punten ook in deze categorie een medaille mee naar huis mag nemen! Al met al een mooi einde van een mooie week! Namens de crew bedankt aan iedereen die gekomen is en geholpen heeft – tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s