NK FREERIDE

Na een succesvolle zesde editie van het Poederbaas Freeride Festival is de volgende editie ingepland! Binnen het Poederbaas Freeride Festival krijgen skiërs en snowboarders de kans om zich te bewijzen op het NK Freeride.

Tijdens dit NK strijden de deelnemers om de titel beste freerider van Nederland.  Van 20 tot en met 26 maart 2021 zal de zevende editie plaatsvinden in Kappl!

❄Kan jij meedoen? ❄
Kan jij in een vloeiende lijn een rode en/of zwarte piste skiën/snowboarden en hou je wel van een uitdaging? Dan kan jij je nu inschrijven voor het NK freeride! Iedereen met affiniteit voor wintersport is van harte welkom op het PFF. Of je nou als deelnemer of als bezoeker komt, er is voor iedereen genoeg te beleven!

❄Wat kan je verwachten?❄
In samenwerking met de NKBV zal Poederbaas dit jaar Het NK Freeride organiseren. Maar net zoals voorgaande jaren zal Poederbaas zorgen voor diverse freeride clinics, presentaties, kun je je gear testen en zijn er uiteraard dikke feesten. Dus trek je après-ski shirt maar alvast aan!

❄Waarom?❄
Met het Poederbaas Freeride Festival wil PB de freeride sport supporten en toegankelijk maken. Wintersporters krijgen de ruimte om zichzelf uit te dagen en te ontdekken. Hiermee krijgen zij de kans om hun talenten te demonstreren en verder te ontwikkelen.

❄Programma❄
De weekplanning is onder voorbehoud en uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Weekprogramma

Zaterdag 20-03

Op deze dag zal de festival area worden geopend. De dag is verder de aankomst dag van de deelnemers. In de middag kunnen alle deelnemers elkaar leren kennen onder het genot van een drankje in de apres-ski. Na de apres-ski bestaat er de optie om de gezelligheid door te zetten tijdens het eerste feest van de week.

Zondag 21-03

De eerste dag staat gelijk vol gepland met activiteiten! Zo zullen de eerste clinics op het programma staan. De week wordt begonnen met de clinic arva snowsafety. Zo kan de rest van de week op een veilige manier verlopen. De dag zal ook in het teken staan van de aanvang van de Freeride XL test. Een primeur tijdens de 7e editie van het Poederbaas Freeride Festival!

De Freeride XL test is een week waarin er stands staan met Freeride producten die getest kunnen worden. Na wat rondes skiën/ boarden kan de middag afgesloten worden in de apres-ski. In de avond staat de algemene riders meeting op het programma.

Maandag 22-03

Op de maandag kan je verschillende clinics volgen. Bijvoorbeeld een fotoshoot clinic waar de mooiste actie fotos worden gemaakt van alle riders. De maandag is ook de wedstrijd dag van het NK Skimo met aan het einde van de dag natuurlijk ook de prijsuitreiking. Iedere deelnemer van het NK freeride kan automotisch ook meedoen met het NK Skimo. De maandag kan ook weer worden afgesloten in de apres-ski met aansluitend een Riders feest in de Tenne.

Dinsdag 23-03

Op dinsdag zijn er veel mogelijkheden. De combinatie van de XL freeride test en de aangeboden clinics maakt dit een top dag. Test alle producten die je ooit al eens hebt willen testen van verschillende grote merken binnen het freeriden. Daarnaast worden er door onze partners een aantal leuke clinics aangeboden. Zo krijgen we van OutdoorXL een clinic over materiaal waarbij ze ook het nieuwste materiaal zullen presenteren. Powfinder geeft clinics in Snowsurfen, dit is een soort surfen maar dan in de sneeuw, op een board zonder bindingen. Ook worden er Toerski Clinics gegeven door Salomon. Hier worden de beginselen van het toerskiën uitgelegd, hoe het materiaal werkt en zal je de eerste stappen op toerski’s zetten. Last but not least, zal fotograaf Joep van Urk ook een Fotoshoot Clinic verzorgen, hier zal hij met een groepje op pad gaan om mooie actiefoto’s te schieten.

In de middag staat de face check op het programma. Het is belangrijk om een plan te maken voor tijdens de wedstrijd. Bedenk de lijn die je wilt gaan skiën en bedenk ook een plan B voor als het mis gaat.

Na deze geweldige dag staat het Riders’ diner met aansluitend de Riders’ meeting op het programma. Hier zal de laatste informatie gegeven over de kwalificatie van het NK die op woensdag zal plaatsvinden.

Woensdag 24-03

Op woensdag staat de NK Freeride kwalificatie op het programma. Na de laatste facecheck die ’s ochtends wordt gedaan is het tijd om te knallen. Na een hele dag van kwalificatie is het tijd om na te genieten in de apres-ski. Dit geeft de jury tijd om een besluit te maken wie er door gaan naar de finale. De finalisten worden ’s avonds bekend gemaakt. Natuurlijk is er ook deze avond weer mogelijkheid om een borrel te drinken.

Donderdag 25-03

Dit is de dag van de grote finale! Wees fit en wees voorbereid voor de gaafste lines van de week, het zal een spannend strijd worden om de eerste plek! Als de Riders allemaal hun skills hebben laten zien is het tijd voor de uitslag. Aan het einde van de dag staat de prijsuitreiking op het programma. Natuurlijk wordt dit een groot feest wat doorgetrokken kan worden naar de apres-ski.

Vrijdag 26-03 Vrijdag is weather day. Mocht het weer het programma overhoop gooien is het mogelijk dat bijvoorbeeld de finale op deze dag is. Als het programma verloopt zoals de planning is, zal deze dag volledig vrij zijn. De XL Freeride test staat er ook op vrijdag nog, dus dit zou een ideaal moment zijn om nog eens producten te testen van alle verschillende merken.