NK FREERIDE 2023

Na een succesvolle zevende editie van het Poederbaas Freeride Festival is de volgende editie ingepland! Binnen het Poederbaas Freeride Festival krijgen skiërs en snowboarders de kans om zich te bewijzen op het NK Freeride, en om te ontwikkelen als skiër.

Tijdens dit NK strijden de deelnemers om de titel Beste Freerider van Nederland.  Van 11 t/m 18 maart 2023 zal de achtste editie plaatsvinden in Kappl!

Klinkt goed! Kan ik ook meedoen aan het NK Freeride?
Jazeker! Goede skiers en Snowboarders zijn van harte welkom op dit Poederbaas Freeride Festival. Kom jij een rode- of zwarte piste vloeiend naar beneden zonder daarbij elke keer te moeten stoppen? Dan kan je zeker deelnemen aan het NK Freeride. Gedurende de week wordt je dmv clinics, presentaties en meetings begeleid richting jouw eerste Freeride wedstrijd. Meedoen is daarbij belangrijker dan winnen! 

Wat houdt het NK Freeride precies in?

Freeride skien/snowboarden in competitie verband gebeurd buiten de pistes en is een jury-sport. Dat houdt in dat elke afdaling beoordeeld wordt door een vak-jury op basis van een aantal criteria.

Op basis van welke criteria wordt iemand zijn run beoordeeld?

Deze vakjury beoordeeld de afdaling van elke deelnemer op basis van 5 criteria; 

  • Lijnkeuze: Welke lijn rijdt iemand en is deze anders dan de lijnkeuze van anderen? 
  • Controle: is de atleet ten alle tijden in control?
  • Vloeiendheid: Stopt de atleet tussendoor of skiet die in een keer door?
  • Air & Style: Wordt er gesprongen (en geland!)
  • Techniek: Beschikt de atleet over de juiste techniek?

Mag ik ook komen als ik niet deelneem aan het NK Freeride?

Jazeker! Ook voor mensen die graag willen komen maar niet willen deel nemen is er voldoende te doen. Dit jaar organiseren we samen met Outdoor XL de grootste Freeride ski- & snowboard test van de Benelux. Tien verschillende ski- en snowboard merken uit het Freeride segment zullen gedurende deze week aanwezig zijn met hun nieuwste freeride skies en snowboards die je gedurende de hele week kan uitproberen. Daarnaast zullen er diverse snowsafety clinics zijn van o.a. Arva en zullen er toerski clinics zijn waar je je voor in kan schrijven. Koop hier jouw Freeride Festival ticket!

Tijdens de dit Poederbaas Freeride Festival zullen de volgende ski- en snowboard merken aanwezig zijn met hun nieuwste modellen voor volgend seizoen; Elan, Rossignol, Fischer, Atomic, Salomon, Black Crows, Jones, Powfinder, K2 en Armada. Al deze merken hebben affiniteit met de tourski- & freeride sport en kunnen niet wachten om alle nieuwe ontwikkelingen te laten zien aan de freeride doelgroep.

Het Nk freeride festival ticket

Zie je de wedstrijd toch niet helemaal zitten? Dan kun je met het festival ticket alsnog de hele week uitgebreid meemaken. Zo kun je al het materiaal testen, alle clinics volgen en alle wedstrijden bekijken