NK SKIMO 2023

Sinds twee jaar geleden vindt ook het NK vertical Skimo plaats tijdens het Poederbaas Freeride festival. Het is voor alle deelnemers een unieke kans om kennis te maken met deze sport.

Skimo staat voor Ski Mountaineering. Het verschil tussen toerskiën/ splitboarden en skimo is dat skimo zich alleen richt op omhoog toeren en niet de afdaling. Het NK Vertical Skimo is dus alleen het omhoog toeren. Het gaat hierbij om rond de 500 tot 600 meter. Aangezien het alleen om het omhoog toeren gaat is het voor iedereen die een beetje fit is en wel eens z’n vellen gebruikt mogelijk om mee te doen!


Tijdens de eerste editie waren er al 35 deelnemers. De groep bestond uit een aantal bekende tourskiërs maar vooral ook veel deelnemers die voor het eerst kennis maakten met deze is sport in wedstrijdverband.

Iedereen die een ticket heeft voor het NK Freeride heeft automatisch ook al een ticket om mee te doen aan het NK vertical Skimo.

Het NK vertical Skimo vindt vooral aan het begin van de week plaats. Het programma is als volgt

Maandag 13-032023

In de ochtend van de wedstrijddag staan er nog een aantal clinics op het programma. Als deze voorbij zijn is het zover, ’s middags is het namelijk tijd voor de wedstrijd van het NK vertical Skimo. Na een gezamenlijke start aan de voet van de berg is het een wedstrijd wie als eerst boven bij de finish is. Ook vindt meteen na de Skimo de prijsuitreiking plaats en mag iemand zich kronen tot Nederlands kampioen

Dinsdag 14-03-2023

Op de dinsdag is het mogelijk om deel te nemen aan clinics zoals tourskiën. Tijdens deze clinics leren je veel nieuwe dingen op bijvoorbeeld het gebied van skimo.

Overige dagen

De overige dagen van de week staan in het teken van clinics, materiaal testen en het NK Freeride. Iedereen met een ticket voor het NK Freeride kan na het deelnenemen aan het NK vertical skimo zich gaan focussen op de volgende wedstrijd. De deelnemers die alleen een ticket hebben voor het Skimo kunnen de rest van de week genieten van de clinics en feesten of zelf bepalen hoe ze hun tijd indelen. Een ding is zeker, er staan nog genoeg leuke dingen op de planning om de week goed te vullen.